Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.07.2024 00:18

În Dâmbovița, acțiune de amploare a inspecției muncii


A A

Controale ITM în industria metalurgică

Controale ITM în industria metalurgică

*Au fost efectuate verificări la 4 mari societăți comerciale din industria metalurgică, din județul Dâmbovița, unde au fost constatate 12 neconformități, pentru care s-au dispus 12 măsuri de conformare și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei

 

În perioada aprilie-iulie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a desfășurat o acțiune prevăzută în programul propriu de acțiuni, pentru anul 2024, ce a vizat verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care își desfășoară activitatea în industria metalugică (diviziunea CAEN 24).

Acțiunea se adresează angajaților care își desfășoară activitatea în unitățile din acest sector de activitate și care sunt supuși unor riscuri deosebite (de incendiu, electrice, mecanice, de explozie și/sau emisii majore de noxe, utilaje cu grad ridicat de uzură fizică și morală, utilaje la care au fost aduse modificări constructive fără ca acestea să facă obiectul unei evaluări a riscurilor pe care le induc în mediul de muncă).

De asemenea, în aceste unități activează, pe bază de contract, întreprinderi din alte domenii (mecanic, electric, automatizări), angajații acestora fiind supuși unor riscuri suplimentare.

Deși numărul de accidente de muncă mortale se menține relativ scăzut în aceste societăți, se înregistrează totuși un număr ridicat de evenimente soldate cu incapacitate temporară de muncă și invaliditate. Ca urmare, s-a decis efectuarea de controale tip „inspecție sistem”, care presupun verificări amănunțite ale activității și condițiilor de muncă, în întreprinderile mari, cu peste 250 lucrători, care au ca obiect industria metalurgică.

Prin acțiunile efectuate de inspectorii ITM Dâmbovița, din cadrul Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă, s-a urmărit diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii din industria metalurgică, creșterea  gradului  de  conștientizare  a  angajatorilor  și  a  lucrătorilor  cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și eliminarea  neconformităților  constatate.

Au fost efectuate verificări la 4 mari societăți comerciale din industria metalurgică, din județul Dâmbovița, unde au fost constatate 12 neconformități, pentru care s-au dispus 12 măsuri de conformare și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei.

„Controalele efectuate au evidențiat următoarele neconformități: -ignorarea pericolelor existente la locurile de muncă; -neadoptarea și neaplicarea de măsuri de prevenire și metode de lucru care să asigure îmbunătățirea nivelului securității și al protecției sănătății la locurile de muncă; -lipsa semnalizării de securitate, la locurile de muncă. Inspectorii ITM vor asigura și verifica, în perioada următoare, realizarea măsurilor dispuse în urma acțiunii de control realizate”, a declarat Marius Lixandru, Inspector Șef ITM Dâmbovița.

 

RODICA VASILIU



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Târgoviște, campion național la fonduri UE pe cap de locuitor
Sală polivalentă nouă, în discuția aleșilor locali
Diplomă pentru o găeșteancă de 100 de ani
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
Traficant de droguri, arestat preventiv
Programul Zilelor Cetății Târgoviște 2024
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (I)
Percheziții din cauza unui pistol neletal
Lucrări de anvelopare pentru 1000 de apartamente
România, amenințată, cu armata... dezarmată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale